Over Simone...
... over S-Kwadraat

Over Simone

Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met Simone Tiehatten, de persoon achter S-Kwadraat, zal haar niet snel vergeten. Klein van stuk, vurig rood haar, pittig maar ook een warme persoonlijkheid. Ze is Imago Stylist met hart en ziel.

‘Ik vind het fijn om mannen en vrouwen te adviseren op het gebied van kleding en alles wat daarbij komt kijken. Ik help mensen hun imperfecties te camoufleren en hun sterke punten te accentueren. Zo worden ze de beste versie van zichzelf. Het geeft mij heel veel voldoening om te zien welk effect dat op mensen heeft. Hun eigenwaarde stijgt en ze gaan weer of nog meer stralen,’ aldus Simone. 

Harmonie
Als ik mensen adviseer, maak ik ze bewust van wat hun outfit met hen doet. Maar ze moeten het zelf ontdekken. Pas als ze inzicht hebben in waarom een kleur of model ze niet staat, valt het kwartje en kunnen we gaan werken aan harmonie tussen innerlijk en uiterlijk. 

Het totale plaatje moet kloppen. Je hoeft niet anders te worden. Iedereen is het waard te zijn zoals hij is. Ook al heb je geen doorsnee confectiemaat of smaak, je doet er toe als mens.’

Oog voor essentie
Simone heeft zelf ook geen doorsnee uiterlijk. ‘Mijn uiterlijk heeft me gevormd om degene te zijn die ik wil zijn. Ik ben niet voor niets Imago Stylist geworden. Vroeger werd ik gepest vanwege mijn rode haar. Als ze me ‘vuurtoren’ noemden, werd ik alleen maar nog roder en durfde ik niets te zeggen. 

Totdat Sarah Ferguson bekend werd vanwege haar huwelijk met Prins Andrew. Opeens was iedereen jaloers op mijn rode haar. Maar niemand kreeg het natuurlijk zo mooi als het mijne!,’ lacht Simone. Dit alles maakte haar alleen maar meer gedreven om oog te hebben voor de essentie van mensen.

Vakkennis
Niet alleen de ervaringen uit haar jeugd speelden een belangrijke rol bij de keuze van Simone voor het vak van Imago Stylist. In de geschiedenis van haar familie vormen mode, het kleermakersvak, ondernemerschap en kennisoverdracht opvallende rode draden die ook te zien zijn in haar eigen loopbaan. 

Simone heeft inmiddels ruim vijfentwintig jaar werkervaring  in de modesector, van diverse dames- en herenmodezaken tot trainer Mode-Adviseur voor het opleidingsinstituut Detex. 

Perfect fit
Sinds 2008 is Simone zelfstandig ondernemer onder de naam
S-Kwadraat Imago Stylist. ‘De stap om mij te specialiseren als Imago Stylist was voor mij een logisch vervolg van mijn loopbaan, in combinatie met mijn speciale liefde voor kleur en stoffen. 

Inmiddels heb ik vele opleidingen gevolgd om mijn kennis van imago styling te verdiepen. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en om mensen te helpen. Dit alles kan ik nu met mijn vakkennis combineren in mijn werk binnen S-Kwadraat, of het nu gaat om een individueel of een groepsadvies. Perfect fit!'

 


Pauline Kanger en haar verhaal
13. Mijn 10 jarig jubileum...
persoonlijke-verhalen
Mieke Greveling en haar verhaal
12. Mijn 10 jarig jubileum...
persoonlijke-verhalen
Petra Noordhuis en haar verhaal
11. Mijn 10 jarig jubileum...
persoonlijke-verhalen
Festivaltasjes - Heuptasjes
Deel 5 Modetrends 18-19 Wat blijft-Wat komt...
modetrends
Sietske Biesmeijer en haar verhaal
10. Mijn 10 jarig jubileum...
persoonlijke-verhalen
Bernadette Schafraad en haar verhaal
9. Mijn 10 jarig jubileum...
persoonlijke-verhalen
Robin Heuten en zijn verhaal
8. Mijn 10 jarig jubileum...
persoonlijke-verhalen
In de krant
3. Mijn 10 jarig jubileum...
persoonlijke-verhalen
De fotoshoot
2. Mijn 10 jarig jubileum...
persoonlijke-verhalen
Op TV!
Tv interview 1Twente
gewoon-ik
Over een boost aan zelfvertrouwen
Wat een klant mij vertelde...
persoonlijke-verhalen
Fotoshoot
Kijkje achter de schermen
persoonlijke-verhalen
Shawl-knooptechniek 5
Bekijk de video en ga aan de slag...
styling tips & trucs
Jouw eerste indruk
Wat zie jij ... van mij?!
uiterlijke presentatie
Twentse Zakenvrouwen
Glossy in de Huis-aan-Huis
persoonlijke-verhalen
Twentse Zakenvrouwen Photoshoot
Kijkje achter de schermen
persoonlijke-verhalen
Mooi jezelf zijn
Flitsend begin van het nieuwe jaar!
persoonlijke-verhalen
Beetje lipgloss, groots effect!
Geen make-up ervaring maar er wel wat frisser uit willen zien...
uiterlijke presentatie
Echte stylingfoutjes
Makkelijk te voorkomen!
styling tips & trucs