Testimonials
De ervaring van klanten...

Hetty Wooldrik over haar Stijl Succesformule

Samen met Simone heb ik een tweetal sessies doorlopen met als rode draad  mijn persoonlijke Stijl Succesformule.

Het heeft mij heel veel inzicht gegeven in stijl, kleur en combinaties, zodat ik nu weet wat ik moet kiezen uit de kledingkast voor de uitstraling die ik nodig heb bij het doel dat ik wil bereiken en wat past bij de gelegenheid. De invulling van mijn vier stijlcategorieën zijn echt heel handig !

Het waren leuke sessies waarbij ze goede en duidelijk uitleg heeft gegeven. Vooral het laten zien wat kleuren met je doen was voor mij heel bijzonder.

We hebben ook samen in mijn kledingkast gekeken en nieuwe combinaties gemaakt en bekeken in welke stijlcategorie de gecombineerde setjes vallen.

Ook heeft ze van alle setjes die gepast zijn foto’s gemaakt ter ondersteuning, zodat ik kan terugkijken hoe het ook alweer moet. 

Heel handig was dat ze ook een wensenlijstje heeft gemaakt voor mij. Op deze manier kan ik met een minimale aanschaf, het maximale aan combinaties maken. Met deze nieuwe aankopen kan ik op een eenvoudige manier outfits maken in de verschillende stijlcategorieën.

Ik heb er veel van geleerd en ben super blij met het behaalde resultaat. Een echte aanrader! 

Hetty Wooldrik van Wooldrik Budgetadvies


Michelle over haar zakelijke Stylingsessie

​‘Ik heb geen lievelingskleur, ze hebben mij lief’.

Dat is de quote die ik heb verzonnen, naar aanleiding van mijn ervaring bij jou.

Als zelfstandig creatief coach, vind ik de persoon achter het vak erg bepalend voor de uitvoering en de resultaten.

Ik heb ervaren dat jij een erg warm en mooi mens bent. Je hebt mij ontvangen met een welkom gevoel. En hierdoor durft ik ook mijn onzekerheden wat betreft kleren te benoemen. 

Je hebt mij geholpen om kennis te maken met kleuren, stijlen en hoe ik kan spreken via kleur. Sterker nog, je hebt mij leren praten met en via kleuren. Ik heb geleerd kleuren als onderdeel van communicatie te zien. Om uit te uitstralen wat ik graag zou willen.

Benaderbaar zijn, dat is een belangrijke factor in mijn vak. Ik weet nu veel beter welke kleuren daarbij helpen, om dit te bereiken.
Ook kan ik mijzelf nu beter kleden voor een wat formelere situatie. Daarnaast heb ik vooral ervaren hoe ik in al deze verschillende kleuren mijzelf toch ook blijf.

Ik vond jou begeleiding hierin erg prettig. Wat jou uniek maakt, is dat je het niet alleen informatief vertelt over jou kennis. Je hebt mij dit laten ervaren. Waardoor ik niet alleen mijn kennis heb aangevuld maar ik het daadwerkelijk kan toepassen in praktijk. Ik weet nu welke kleuren bij mij horen.

Een kunstenaar van kleur, zo zou ik je willen noemen.
Ik wil je bedanken voor de ervaring, ik begrijp kleuren nu.

Warme groet, Michelle

Ivonne Lankheet

Onlangs heb ik de laatste strippen van mijn strippenkaart opgemaakt dmv een shopsessie onder begeleiding van Simone. 

Hoe leuk kan schoppen zijn. 

Normaal hou ik hier niet van omdat me, naar mijn idee, niks leuk staat, maar wat was dit leuk en inspirerend. 

In eerdere sessies hebben we al gekeken naar wat het soort figuur ik heb: een omgekeerde driehoek, en de punten waar ik bij mijn figuur op moet letten: de lengte van jurken, rokken en mouwen. De halswijdte, ook best belangrijk in mijn geval en dit alles hebben we nu in de praktijk gebracht. 

Ik was van plan om niks aan te schaffen maar kwam thuis met een tas vol leuke, goed combineerbare, kleding. 

Ik heb zelfs een rokje aangeschaft terwijl ik het normaal heel lastig vind om er wat boven op te zoeken, nu heb ik 2 leuke combinaties.
Als ik volgend jaar weer wat nodig heb vraag ik Simone weer mee dat voorkomt me miskopen. 

Dank je wel Simone. 


Jeanette van de Weghe over haar workshop 'Jouw mooiste kleuren'.

Na afloop van de workshop 'Jouw mooiste kleuren' mail ik de deelnemers altijd de foto waarop zij staan met hun kleurdoeken om. Als een herinnering aan deze kleurbelevenis. Van Jeannette van de Weghe kreeg ik het volgende mailtje terug:

'Dank je wel voor de foto. Daar ben ik erg blij mee. Het was voor mij een leerzame en leuke avond. Je presentatie is goed, gestructureerd en duidelijk. En vooral leuk. Compliment! 

Ter zijner tijd hoop ik nog een workshop bij je te volgen.'


Ineke Menke | docent secretariële vakken, Team Management Support | ROC van Twente 

Simone heeft de gastles ‘Laat zien wie je bent!’ verzorgd tijdens een terugkom-moment van oud-studenten van de ROC van Twente MBO College voor Management & Organisatie. Ze vertelde over de kracht van de eerste indruk en hoe de meiden met hun eigen uitstraling meer zichtbaarheid kunnen creëren. En dat is zo belangrijk tijdens hun sollicitaties voor stage of baan. 

Ook de do’s en de don’ts op het gebied van solliciteren kwamen aan bod. Bovendien kregen ze praktische tips mee om thuis gelijk uit te proberen voor de spiegel. De studentes werden van het begin tot het eind geboeid door de inspirerende manier waarop Simone deze workshop leidde. Hierdoor werd het een heel interactieve bijeenkomst. Al met al een ‘stijlvolle’ afsluiter van deze oud-studenten mini-reünie.  


Evelyn Reidinga uit Holten over haar stylingsessie:


Bij het Netwerk Zakenvrouwen in Rijssen, vond ik na thuiskomst tot mijn grote verrassing in mijn goodybag een cadeaubon voor een zakelijke stylingsessie van Simone! Ik was er erg blij mee, want ik had daarvoor al eens overwogen om ooit eens zoiets te gaan doen.

Inmiddels ben ik bij Simone geweest en ik werd allerhartelijkst ontvangen. Na eerst wat theoretische toelichting van Simone onder de thee, ‘mocht' ik voor de spiegel. Dat was even wennen, maar door Simone’s toewijding en enthousiasme voelde het al snel niet ‘raar’ meer. Ik snap nu waarom het jurkje wat ik zo graag draag, en waar ik veel opmerkingen over krijg, zo goed bij mij past. Niet alleen de kleur, maar ook het model past perfect bij mij. Ik dacht dat het om het jurkje ging, al die complimenten, maar het is dus gewoon de combinatie van het jurkje en mij! 

Na de spiegelsessie was het tijd om te kijken naar wat mijn ‘stijlrecept’ is. Het helpt ook heel erg om de juiste plaatjes er bij uit te zoeken, heb ik gemerkt. We kwamen uit op de kernwoorden vrouwelijk, speels en veelzijdig.  

Verder heeft Simone mij nog wat adviezen gegeven over een jasje wat ik al een tijdje in mijn bezit heb. Ik word er vrolijk van, maar weet niet goed hoe het te combineren. Simone heeft me daar goed mee geholpen.

Kortom: Een bezoek bij Simone werkt enorm inspirerend! Door haar enthousiasme, warme persoonlijkheid en vakvrouwschap, stap je een stuk wijzer (en vrolijker!) bij haar de deur uit. Ik zou het iedereen gunnen om een middagje ‘Me-time’ bij haar te boeken!​ 

Evelyn Reidinga van Beleef Coaching.


Carla Boerrigter over haar shopping-sessie:

Voor de kerst was het zover: een persoonlijke shopsessie met Simone. Voor mij de eerste keer, dus vol verwachting en lichtelijk zenuwachtig: welke tips heeft ze voor me? Kan ik het in de praktijk toepassen? Wat voor mij geldt: hoe makkelijker, hoe beter. 

Ik heb een geweldige ervaring gehad. Simone is zeer toegankelijk, bereidt zichzelf goed voor. Maar bovenal: ze keek naar mijn smaak, niet naar de hare. Waardoor de tips en trucs praktisch waren en ik met mooie sets kleding naar huis ging. Ik vroeg me van te voren af of ik me opgelaten zou voelen met een personal shopper in de winkels, maar het tegenovergestelde bleek: Simone doet haar werk zo natuurlijk, dat zowel winkelpersoneel als ikzelf het niet meer dan logisch vond dat ze er was.  

Bijzonder vond ik Simone's benadering: altijd vanaf de motiverende houding. Niet afkeuren wat ik niet goed doe, maar alternatieven laten zien en laten passen. Dit zorgde ervoor dat ik in winkels kwam, waar ik nooit een voet binnen had gezet, overal geschikte kleding vond, simpele oplossingen en nieuwe inspiratie kreeg. Zo ging ik zowaar met kleding met een print de deur uit! Wie had dat gedacht. 


Aan deze shopsessie heb ik vooral overgehouden dat ik met andere ogen in de winkel loop, beter weet wat me staat, en wat ik beter kan laten hangen. Een investering die zeer de moeite waard is.
Dankjewel, Simone! Zegt het voort!

Anita uit Enschede over haar kleuradvies: 

De kleursessie die ik bij Simone heb gehad was een hele bijzondere. Ik kan namelijk al zes jaar niet zien en mijn kleurgeheugen vervaagd met de tijd, helaas. Samen met Simone ben ik het experiment aangegaan om te ontdekken of ik toch (on)bewuste kleurvoorkeuren heb. Het resultaat is geweldig. We ontdekten dat de kleuren die mij er flets en moe uit lieten zien, bij mij letterlijk heel zwaar voelden. Dat is natuurlijk best raar, want alle doeken die ik om heb gehad zijn van het zelfde materiaal en hebben dus allemaal hetzelfde gewicht. De kleuren die mij zichtbaar maakten en lieten stralen voelden licht en luchtig aan.

Onze conclusie: ik mag vertrouwen op mijn gevoel, als de kleuren zwaar voelen kan ik ze beter vermijden, zo kan ik voortaan de lichte, luchtige kleuren heel bewust kiezen. Wat een mooie, bijzondere spreekwoordelijke eye-opener. 


Op deze foto's zie je mijn methode om Anita de kleuren te laten voelen. Tegelijkertijd kan ik zien wat de kleuren met haar huidkleur doen, welke het beste bij haar past.


Rita L. uit Bornerbroek over haar garderobecheck en shoppingsessie:

Shoppen vanuit mijn eigen kledingkast, dat is wat ik samen met Simone heb gedaan. Zij heeft mij laten zien dat ik veel kledingstukken onderling kan combineren, terwijl ik gewend was om mijn outfits in vaste setjes te dragen. Alleen al om deze ervaring zou men eens een afspraak moeten maken met Simone.

Naderhand hebben we een boodschappenlijstje gemaakt en met het stijlrecept in gedachten zijn we geslaagd voor veel kleurrijke, vrouwelijke kledingstukken. Tijdens het shoppen heeft zij mij laten zien hoe ik de items onderling, maar ook met mijn bestaande garderobe kan combineren. Zo heb ik in één keer heel veel nieuwe setjes gekregen waar ik echt heel blij van word. Haar advies is de strippenkaart meer dan waard geweest! 

Op de foto's de stapel van de nieuwe aanwinsten, zowel basic- als accentstukken van Rita, kijk eens hoe alleen al de kleuren mooi met elkaar combineren!


Ilona G. uit Enschede over haar shoppingsessie: 

Tijdens de shoppingsessie met Simone heb ik geleerd te winkelen aan de hand van mijn Stijlrecept, waarin ik op zoek wilde naar professionele, maar toch ook comfortabele vrouwelijke kleding voor naar mijn werk. Ik heb geleerd om niet alleen naar de kledingstukken zelf te kijken, maar juist te ondervinden wat een outfit met mij doet.

Wat ik ook heb ervaren is welke kleuren en kledingmodellen mij goed staan en meer zichtbaar maken, en hoe je ervoor kunt zorgen dat alle items bij elkaar passen, zodat het een geheel vormt i.p.v allemaal losse kledingstukken zijn.

Kortom, ik vond het een inspirerende sessie, waarin we heel doelbewust zochten naar de kleding die mij goed staat en aansluit bij mijn Stijlrecept. Ik vond het een erg geslaagde sessie!

 

Hierboven zie je de nieuwe aanwinsten van Ilona voor het najaar-winter van 2015. Haar wens om meer vrouwelijk gekleed te gaan hebben we vertaald in de jurkjes en aansluitende jasjes. Haar figuur komt hier heel mooi tot z'n recht. 

Deze outfits wil ze vooral dragen tijdens haar werk als leidinggevende. Daarom hebben we gekozen voor twee verschillende lange jasjes. De langere lengte maakt haar optisch langer in lengte en het dragen van twee laagjes geeft haar een meer professionele uitstraling. 

De kleur van het rode jasje staat prachtig bij haar huid en wordt versterkt door een ketting in dezelfde kleur. Dat maakt haar meer zichtbaar. Het dessin van het jurkje geeft een levendigheid wat perfect past bij het karakter van Ilona.

Beide sets zijn afgemaakt met een dikke donkere panty en aansluitende laarsjes met een elegante, stevige hak. 'Hier kan ik zelfs op mijn werk de hele dag op lopen'.


Jorien Jansen van Cre8design over haar Strippenkaart:

Ik heb Simone gevraagd om samen met mij te werken aan mijn zakelijke/professionele uitstraling. Ik had het gevoel dat ik daar iets aan moest doen maar had geen idee hoe. Doordat Simone goed kan luisteren, kijken en zich kan inleven kwam al na de eerste sessie een nieuwe kledingstijl in zicht. Met kleine eenvoudige tips kon ik heel makkelijk met deze nieuwe inzichten op een hele andere manier gaan shoppen. 

En wat bleek? Doordat ik mijn nieuwe looks bewust inzet tijdens mijn verschillende werkmomenten, genereer ik daadwerkelijk meer omzet. Dat is iets wat ik van te voren niet bedacht had. In mijn vak gaat het om de juiste communicatie. En mijn uiterlijk, dus mijn non-verbale communicatie, ondersteunt mij daar enorm bij. Op de een of andere manier hoef ik minder moeite te doen voor hetzelfde of juist nog een veel groter resultaat.

Mijn investering in de S-Kwadraat Strippenkaart had ik op deze manier al heel snel terugverdiend. Kortom, een absolute een aanrader voor elke ondernemer. 


Linda over haar stylingadvies:'

Al tijdens de stylingsessie met Simone ontdekte ik waarom ik bepaalde kledingvormen wel en niet kies. Ik heb er echter nooit bij stilgestaan dat dat met mijn silhouet te maken heeft. Simone heeft mij ook laten zien welke combinaties handig zijn om te dragen tijdens mijn werk. Nu kan ik bewuster kledingcombinaties kiezen die mij die uitstraling geven die ik op bepaalde momenten nodig heb. Het is bijvoorbeeld fijn om te weten dat ik niet altijd een jasje nodig heb en een vest een goed alternatief is. 

Ik weet zeker dat ik tijdens mijn eerstvolgende shopmoment heel anders ga kijken naar kleding en dat ik met iets heel nieuws thuiskom.’  


Pauline Kanger over haar garderobecheck en shoppingsessie:S

Simone is kleurrijk, enthousiast en respectvol en ze heeft oog voor detail.

Ik heb Simone ingeschakeld voor een zakelijk stylingtraject: een garderobecheck en een personal shoppingsessie. Om helder te krijgen wat mijn wensen precies waren, kreeg ik vooraf ‘huiswerk’. Het materiaal zag er goed verzorgd uit. 

Tijdens de ‘ontdekkingstocht’ in mijn eigen kledingkast bedacht Simone verschillende –voor mij nieuwe– kledingcombinaties, waardoor ik zonder nieuwe aankopen toch enkele nieuwe outfits kreeg. En haar tips om kleding te laten vermaken, zodat het beter past, waren voor mij erg waardevol. 

Tijdens de personal shoppingsessie schuwde Simone het niet mij af en toe uit mijn comfortzone te halen, door me te laten zien wat bepaalde kleuren met mijn uitstraling doen. Simone heeft me goed geholpen om mijn persoonlijke stijl op een mooie manier terug te laten komen in mijn zakelijke stijl. 

Ik ben erg blij met het resultaat. Een aanrader!

10 jaar Simone als S-Kwadraat Imago Stylist

In augustus 2018 vierde ik mijn 10-jarig jubileum als Imago Stylist.Dat was een mooie aanleiding om 10 mensen te vragen hun ervaring met mij op te schrijven. Het is een hele mooie serie geworden, een reeks om trots op te zijn. En dat ben ik ook!

Hieronder lees je die 10 persoonlijke verhalen. Dank jullie wel voor jullie feestelijke bijdrage aan mijn jubileum! 

Marleen Backhuijs over haar Strippenkaart

Wat ben ik blij dat ik een strippenkaart bij Simone heb afgenomen! Sinds ik ben gaan samenwonen ben ik in 3 jaar tijd 20 kilo aangekomen. Na de zomervakantie zag ik foto's van mezelf en dacht 'dit kan echt niet meer'! Ik begon met gezond eten en stopte met snoepen. De eerste paar kilo's waren eraf ... en toen werd ik zwanger.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik de eerste sessie met Simone gehad. We zijn samen door mijn kledingkast gegaan en ik heb veel geleerd, oa dat knalkleuren, niet wijd op wijd en een lage halslijn goed werken voor mij. Simone heeft nieuwe combinaties gemaakt en me verteld wat ik nog miste in mijn kast. Ik voelde me 10 kilo lichter met mijn nieuwe kledingstijl!

Ik heb een duidelijk stijlrecept en bij elk kledingstuk dat ik koop, check ik of het aan de 5 punten voldoet. Bij minder dan 4 koop ik het niet. Daardoor heb ik bijna geen miskopen meer. Ondertussen heb ik 2 prachtige kinderen, ben ik 8 kilo lichter dan destijds, is mijn kleding bijna allemaal vernieuwd en draag ik graag kobaltblauw, rood, groen, zwart en het liefst gecombineerd. Want dat zijn kleuren die voor mij en mijn lijf werken.

Dank je wel Simone voor de mooie inzichten en de hoeveelheid nieuwe combinaties!

Emmy Bakker (21) over haar kleur- en shoppingsessie:


Een compleet nieuwe garderobe voor de blonde Emmy.

Het laatste jaar (bewogen) jaar ben ik afgevallen van kilo 155 naar 80 kilo. Omdat ik mijzelf niet kon zien als de ‘nieuwe’ ik, had ik erg veel moeite met hoe ik er zelf uit zag en hoe alles rondom kleding, shoppen en styling ging. Ook al zei iedereen dat ze heel duidelijk verandering zagen, ik zag het zelf niet! Ik bleef dus hangen in mijn oude patroon van kledingmaat (ongeacht de kleur, print of pasvorm) en winkels. Ik wou zoveel mogelijk bedekken en droeg dus alleen maar lange en donkere kleding. Dit alles maakte mij heel erg onzeker over mezelf. Ik wist niet meer waar ik met mezelf naar toe wou qua kledingstijl. Van een vriend kreeg ik voor mijn verjaardag Simone’s
1-op-1 sessie ‘jouw mooiste kleuren’ cadeau.

Tijdens deze sessie ontdekte ik welke kleuren mij op laten vallen in plaats van de kleding. In de kleur rood bijvoorbeeld viel ik volledig weg, terwijl ik in frambozen-rood zelf opval. Uit de kleurenanalyse bleek dat ik een echt zomertype ben en dus veel in de pastelkleurtjes mocht gaan zoeken. Dit was voor mij een hele nieuwe uitkomst.

Qua pasvorm kwam ik er achter dat ik (hoe gaaf is dit!) een perfect zandloperfiguur heb. Dus ik kon gaan kijken naar getailleerde kleding als blousjes, jasjes en jackjes (ik hou van detail!). Ook dit was een erg uitdagende stap. Simone heeft mij laten zien dat ik dit makkelijk kan dragen zonder me daar slecht en ongemakkelijk onder te voelen. 

Een paar weken later zijn we samen gaan winkelen. Simone heeft me volledig uit mijn comfort-zone gehaald en dingen laten passen die ik normaal niet eens zou zien! Ook heeft ze me mee genomen naar kledingwinkels waar ik normaal dacht nooit te kunnen slagen. We hebben heerlijk en gezellig gewinkeld.

Zonder deze kans had ik waarschijnlijk nog steeds rond gelopen in veel te grote, donkere kleding en had ik niet durven op te vallen. En nog veel belangrijker: ik zie nu wie ik ben en hoe ik er daadwerkelijk uit zie. Natuurlijk heb ik nog steeds veel te leren en gaat dat stukje bij beetje, maar ik ben op de juiste weg!
Daarom: Simone bedankt!

Een jasje met vele combinatiemogelijkheden voor Emmy.

Anita uit Enschede over haar stylingsessie:

Na de kleursessie die ik een tijdje geleden bij Simone heb gehad heb ik mijn volgende stap genomen in de vorm van een stylingsessie. Ook deze was weer een hele bijzondere, vooral omdat ik namelijk al zes jaar helaas niet meer zien kan.  

Samen met Simone ben ik opnieuw het experiment aangegaan om te ontdekken wat er nu bij mij past. Het resultaat is wederom geweldig. Simone vertelde mij dat mijn silhouet de vorm van een omgekeerd driehoek is. Nu weet ik waarom ik nooit echt een taille heb gehad, welke kledingmodellen nu echt bij mij passen. En waarom ik een voorkeur heb voor schoenen met een stevige zool zoals mijn sneakers. 

Mijn lievelingsblouse heeft een dessin, nu blijkt dat ik deze onbewust heel erg fijn vindt omdat het dessin mijn buikje heel mooi camoufleert. Wat goed om te weten, want één van tops is effen en die draag ik echt niet vaak. Daarom dus!  

Zo ontdekten we samen nog meer dingen waardoor bij mij toch wel puzzelstukjes op hun plek vielen. Onze conclusie bij de vorige sessie was dat ik echt meer mag vertrouwen op mijn gevoel. Wederom kreeg ik tijdens deze sessie bij een aantal dingen een bevestiging en weer een paar mooie, bijzondere spreekwoordelijke eye-openers.


Carolien schrijft over haar sessie-ervaring in een mooi en persoonlijk blog:

'LOT KIJKT IN DE SPIEGEL' 

Zwart kleedt af? 

Wijde verhullende kleding, zwart want dat kleedt af, vooral geen printjes of felle kleuren. Dat was mijn opvatting over wat ik beter wel of niet kon dragen tot ik een kleur- en stijladvies kreeg. 

Simone, de kleur- en stijladviseur van S-Kwadraat ontvangt mij met thee en taart in haar prachtige lichte studio. Ze begint met het stellen van vragen, wat was vroeger je favoriete kleur? Wat was vroeger je favoriete kledingstuk? Ik denk paars en een bont gestreept bloesje, beide vooral niet meer aanwezig in mijn garderobe.  


Zilver of goud, wat maakt het verschil?
Ik neem plaats voor de spiegel en Simone houdt lappen stof voor me, zodat ik in de spiegel kan zien wat het met me doet. Eerst zilver en goud, wat een verschil! Bij goud lijkt mijn gezicht op te lichten en te stralen, bij zilver wordt het eerder dof. Vervolgens komen de gekleurde lappen, pastel, fel, maar ook zwart. Wat een verschil! Bij de zwarte word ik lijkbleek, bij bruin en rood lichten mijn ogen op en lijkt mijn huid prachtig warm te glanzen. Het is duidelijk, ik ben een warm kleurtype, geen zwart meer voor mij! Ik krijg er een mooie handzame kleurwaaier bij, zodat ik in de winkel kan kijken of het de juiste kleur is voor mij.

Moodboard en stijlrecept maken 

Als huiswerk moest ik een moodboard maken, plaatjes uitzoeken van wat mij aanspreekt qua kleding, uitstraling, sfeer. We gaan een stijlrecept maken, wat zijn de woorden die mij en wat ik wil uitstralen het beste omschrijven: Kleurrijk, vrouwelijk en krachtig zijn een aantal van deze woorden. Dat klinkt goed, maar hoe zorg ik dat dat terugkomt in mijn kleding?

Mijn zandloper-figuur
We kijken naar mijn model en maten, ik heb een zandloper-figuur blijkt hieruit. Ik zal dus moeten gaan letten op modellen van kleding, waar wil ik de nadruk hebben en waar niet? Een horizontale lijn op heuphoogte is dus geen goed plan, maar net onder mijn borsten is het juist perfect! Kijk daar kan ik wat mee. We maken samen een boekwerk van alles wat voor mij van toepassing is op mijn figuur, onder andere stevige bovenbenen, brede heupen, brede schouders, flinke voorgevel. Voor alles is een positieve manier om ermee om te gaan, maar ook voorbeelden van hoe het niet moet. Ik heb na afloop een leuk mapje vol met aantekeningen, mijn eigen persoonlijke stijlgids.

Als ik nu ga shoppen...
Ik shop met een heel andere blik nu, ik kijk eerst of mijn kleuren wel in de winkel hangen en dan kijk ik heel specifiek of het de juiste stof is en het juiste model. Geen miskoop meer voor mij! Met plezier kijk ik nu weer in de spiegel, ik zie een stralende vrouw die zich niet meer verstopt. Het kleur- en stijladvies was voor mij echt een eyeopener, ik kan weer genieten van shoppen!I

Iedereen is mooi!
Simone heeft als standpunt dat iedereen mooi is en dat laat ze je zien. Voor iedereen is de juiste kleding te vinden, als je maar weet hoe je moet kijken. 


Gaby over haar profiel-fotoshoot

Een erg leuke ervaring om samen te zoeken naar de juiste woorden die bij mij passen: hoe wil ik mijzelf laten zien en hoe wil ik overkomen (stijl recept) m.b.v. kleur, kleding, make/up en foto´s.M

Mijn woorden waren ARTISTIEK, KLEURRIJK, OPEN EN  VROUWELIJK.

Ook weer een andere kijk op make-up stijl gekregen. De sfeer was erg ontspannen, hoewel ik soms het idee had dat de lens bijna op mijn neus zat . In je eigen huiselijke sfeer maakt het geheel prettig laagdrempeliger. Het doel is geslaagd. Zeker een aanrader! 

Annie Feelders over de workshop "Styling Tips & trucs":

Het was een leerzame middag waar ik veel heb opgestoken over mijn eigen figuur. Als ik vragen heb zal ik niet schromen die te stellen, zoals je hebt gezegd. (Na een workshop mag je nl. altijd vragen terugkoppelen aan Simone, voor als je thuis aan de slag gaat met al je informatie en inspiratie) Bedankt voor je enthousiasme en je fijngevoeligheid.


Marjolein over de workshop "Kleur&Emotie":

Samen met mijn vriendinnen heb ik een inspirerende middag gehad. Ook namens mijn vriendinnen kan ik zeggen dat de sfeer tijdens de workshop gezellig en gemoedelijk was. Simone heeft ons met haar kleurverhaal geïnspireerd, je kunt zoveel meer met kleur!

Naderhand ben ik mijn kleerkast ingedoken en heb met andere ogen mijn garderobe bekeken. En wat blijkt: veel kleuren van mijn kleurkaart gebruik ik al, maar mijn keuze in kleuren is uitgebreider geworden. Door deze workshop kan ik tijdens het shoppen veel gerichter en bewuster op zoek naar voor mij nieuwe kleuren en dat bevalt prima! 

Mieke over haar garderobecheck en shoppingsessie:

Simone is een vrouw die haar vak verstaat. Door naar je te luisteren, te kijken en in te voelen naar wie jij bent als mens komt ze tot een kledingstijl die bij je past. Ik heb Simone gevraagd om adviezen met betrekking tot mijn kleding als uitvaartbegeleider. In de uitvaartbranche kleedt men zich nog vaak als een grijze muis en daar wil ik niet bij horen.

Simone heeft me laten inzien welke kleuren bij mij passen en dat door de juiste kleuren, stoffen en pasvormen je uitstraling sterker wordt, maar de kleding wel gepast blijft voor mijn beroep. Door haar verrassende tips/combinaties klopt mijn binnenkant nu met mijn buitenkant. 

Barbara over haar zakelijk stijladvies:

Als ik een presentatie geef voel ik mij al heel lang prettig in de kleur turkoois-blauw.

Wat blijkt nu; deze kleur helpt mij om creatief te communiceren! Laat dat nu precies mijn focus zijn! Kleur en emotie zijn gewoon nauw met elkaar verweven.Kitty over haar shop-ervaring:

Na de intake werd al gauw duidelijk, dat ik behoefte had aan representatieve outfits voor mijn werk, maar niet te zakelijk! En een basis-outfit was hierbij een uitgangspunt.

Tijdens het shoppen hebben wij een goede, passende outfit gevonden en als bonus een paar shirts, blouses en een shawl om samen met mijn bestaande garderobe heel veel afwisselende combinaties te maken.

Simone wist heel goed de weg in de (ook niet al te dure) winkels en in korte tijd hebben we veel gekocht en ik kan het ook nog allemaal met elkaar combineren! Een geweldige shop-ervaring! 


Carolien over haar stijladvies:

Ik had altijd erg veel moeite met het juiste model voor mezelf te vinden, maar door het stijladvies is het in één keer duidelijk geworden. Ik kan in winkels nu veel links laten liggen, zonder te twijfelen of het wel of niet iets voor me is. Ik voel me zekerder als ik kleding ga kopen, want ik heb nu een weerwoord op verkopers die zeggen: “Staat u goed”, terwijl ze dat soms helemaal niet menen. Kortom, na dit stijladvies is shoppen weer leuk geworden!

Hilde Eusman, projectmedewerker stafafdeling GGD Twente over de workshop "Kleur&Emotie":

Tijdens de workshop raadde Simone mij aan om mijn haar niet meer te kleuren om zo de 'grijze' eigen haarkleur te voorschijn laten komen. Welnu: dat advies heb ik opgevolgd. Nog één keer naar de kapper, en de laatste puntjes gekleurd haar zijn eraf. En de complimenten komen veelvuldig op mij af. Dus goed advies!

Ik probeer mijn huidige garderobe te combineren met een sjaal, ketting of vestje in de kleuren van mijn kleurkaart. Ik moet me dit nog wel eigen maken. Wat wel duidelijk is, is dat mijn gezicht sowieso sprekender is geworden door mijn eigen "nieuwe" haarkleur. Dus: de workshop was voor mij een succes, waarvoor mijn hartelijke dank!Linda over haar garderobecheck:

Samen met Simone heb ik eens goed mij kledingkast kunnen opruimen. “Wat kan nog wel, wat kan anders en wat kan echt niet meer”. Er ontstond letterlijk èn figuurlijk meer ruimte. Dat was een goede nieuwe start. Het intekenen van de cirkels van je “Leven” en “Garderobe” waren een mooie visualisering van mijn kledingbehoeftes.

Nu val ik tijdens het shoppen niet telkens in mijn gewoonte om te kijken naar casual-kleding en ga nu juist op zoek naar representatieve outfits, die heb ik juist voor nieuwe mijn werk méér nodig. Nooit gedacht dat garderobeplanning zoveel voor mij kon doen! 

Suzan Edelijn over haar workshop Kleur&Styling:

Heerlijk, ik heb mijn kledingkast nu eens heel goed en bewust kunnen opruimen. Nu kan ik alles veel makkelijker met elkaar combineren, ik word nu echt blij als in in mijn kledingkast kijk. Een echte top ervaring en zeker een aanrader voor iedereen die bewuster met zijn kleding wil omgaan.  

Carolien over haar kleuradvies:

Samen met mijn moeder heb ik een kleuradvies gehad, dit was een hele leerzame en gezellige middag. We hebben een prachtige kleurwaaier gekregen, waarmee we weer met een gerust hart kunnen shoppen. Het is zoveel makkelijker geworden, geen twijfels meer of een kleur wel of niet staat. Met één oogopslag is te overzien, waar we in een winkel moeten zijn en wat we gewoon kunnen overslaan. Het kleuradvies heeft ons duidelijkheid en gemak gegeven. 

Babette Hummel, Directeur odbs Europa in Enschede, over de workshop "Kleur&Emotie":

De workshop heeft mij nieuwe een kijk gegeven op wat kleur kan betekenen bij kleding. Een eerste indruk maak je maar één keer. Nu realiseer ik mij wat kleur kan doen bij de uitstraling die je hiermee creëert. Veel ideeën heb ik opgedaan, bedankt! 

Bernadette over haar kleuradvies:

20 Jaar geleden ben ik geanalyseerd op een uitgebreid herfst-type. Nu merkte ik dat ik kleuren buiten mijn palet mooi vond, maar niet durfde te dragen. Bovendien gingen mij diverse herfsttinten tegenstaan. Na de analyse bij Simone bleek dat ik een lente-zomer was geworden. De kleuren die ik zo mooi vond zitten nu wel in mijn palet. Mijn onbewuste kleur-gevoel werd bevestigd door Simone. Wat een mogelijkheden heb ik erbij gekregen!

Mijn eerste proefklant
Kleding als Taal - Mijn Masterstudie - deel 3
persoonlijke-verhalen
De eerste praktijkdag
Kleding als Taal - Mijn Masterstudie- deel 2
persoonlijke-verhalen
Een jaar geleden had ik het volgende idee
Kleding als Taal - Mijn Masterstudie - deel 1
persoonlijke-verhalen
Hoe camoufleer ik mijn spataderen?
Tips en trics
uiterlijke presentatie
Niet alleen voor Moederdag!
NIEUW!  S-Kwadraat online workshop
styling tips & trucs
Ben ik in beeld? Ben ik beter in beeld?
Over jouw online zichtbaarheid
uiterlijke presentatie
Is het elkaar een hand geven straks echt verleden tijd?
Over begroetingsrituelen en de Coronatijd
persoonlijke-verhalen
Online-zichtbaarheid
Over jouw online afspraak zo meteen...
uiterlijke presentatie
Kado van de Baas - 6 maart 2020
Op dit event geef ik de workshop 'Laat zien wie je bent!'
persoonlijke-verhalen
Deel 1 - Origineel kleuren combineren kun je leren
Hoe werkt een monochromatisch kleurcontrast?
styling tips & trucs
Deel 2 - Origineel kleuren combineren kun je leren
Hoe werkt een complementair kleurcontrast?
styling tips & trucs
Deel 3 - Origineel kleuren combineren kun je leren
Hoe werkt een analoog kleurcontrast?
styling tips & trucs
Deel 4 - Origineel kleuren combineren kun je leren
Hoe werkt een triade kleurcontrast?
styling tips & trucs
Zichtbare etiketten laten zitten of eraf?
Wat te doen met zichtbare etiketten op kledingstukken
styling tips & trucs
Jouw mooiste kleuren zitten in je ogen
Een hele makkelijk toepasbare styling-tip
styling tips & trucs
Zomerse Seersucker
Simone als stoffenexpert
persoonlijke-verhalen
Waarom zitten de knopen bij vrouwen altijd links?
Het verschil tussen de mannen- en vrouwensluiting
styling tips & trucs
Shoppen met Simone
Hoe werkt dat eigenlijk?
styling tips & trucs
Een ring met een verhaal
Mijn ervaring met een edelsmid
styling tips & trucs
'Festival van het leren'
Simone in actie
persoonlijke-verhalen
Het verhaal van de twee zonnebrillen
Een stijlvaste ontdekking
persoonlijke-verhalen
Waarom is mijn broekzak zo ondiep?
Over zakken in kleding en tassen
styling tips & trucs
Kijk, zo kan het ook!
Inspiratie shoppingsessie
persoonlijke-verhalen
Mooi als jezelf de lente in...
Interview in Zilver-magazine
persoonlijke-verhalen
Een kleurrijke ontmoeting
Marloes Roodbosch op de koffie...
persoonlijke-verhalen
Het maken van een Stijlrecept
Brainstormsessie bureau Gigengack
persoonlijke-verhalen
Shoppen in je eigen kledingkast
Hoe werkt dat eigenlijk?
styling tips & trucs
Hengelo wordt slimmer...
Publicatie in Hart van Hengelo
persoonlijke-verhalen
Help, een kleurwaaier!
In gesprek met een modeondernemer...
persoonlijke-verhalen
Een creatieve samenwerking
Een bijzondere garderobesessie
persoonlijke-verhalen
Een bijzondere vraag van een klant
Traject Persoonlijk Ontwikkeling
persoonlijke-verhalen
Michiel Onderzoekt GewoonIK
TV Interview 1Twente online
gewoon-ik
In de krant
3. Mijn 10 jarig jubileum...
persoonlijke-verhalen
De fotoshoot
2. Mijn 10 jarig jubileum...
persoonlijke-verhalen
Op TV!
Tv interview 1Twente
gewoon-ik
Over een boost aan zelfvertrouwen
Wat een klant mij vertelde...
persoonlijke-verhalen
Fotoshoot
Kijkje achter de schermen
persoonlijke-verhalen
Shawl-knooptechniek 5
Bekijk de video en ga aan de slag...
styling tips & trucs
Jouw eerste indruk
Wat zie jij ... van mij?!
uiterlijke presentatie
Twentse Zakenvrouwen
Glossy in de Huis-aan-Huis
persoonlijke-verhalen
Twentse Zakenvrouwen Photoshoot
Kijkje achter de schermen
persoonlijke-verhalen
Mooi jezelf zijn
Flitsend begin van het nieuwe jaar!
persoonlijke-verhalen
Beetje lipgloss, groots effect!
Geen make-up ervaring maar er wel wat frisser uit willen zien...
uiterlijke presentatie
Echte stylingfoutjes
Makkelijk te voorkomen!
styling tips & trucs