Al weer 12,5 jaar! 

Mijn jubileum als Imago Stylist

Wat zijn die jaren voorbijgevlogen, ik ben alweer 12,5 jaar werkzaam als zelfstandig Imago Stylist. 

Wat is er in die jaren veel gebeurd, wat ik heb veel verschillende dingen gedaan en heb ik heel veel mensen mogen ontmoeten voor mijn spiegel!

Ik neem je graag mee in een kleine terugblik op deze periode.

Als startende ondernemer

Een jubileum is een moment om terug te kijken. Maar zeker ook vooruit. Dat wil ik graag met jullie delen aan de hand van een paar verschillende thema’s. 

Toen ik 12,5 jaar als startte als ondernemer had ik veel plannen. Vele zijn uitgewerkt, afgerond en bijgesteld. Maar als je mij had verteld dat ik blogs zou gaan schrijven, dan had ik je vast gek aangekeken. Laat staan dat ik mijn eigen website zou onderhouden. Tja, en laten we het maar niet hebben over de actieve wereld van de socials zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram… dat bestond toen gewoonweg niet.

Als starter was ik een eenpitter, maar dat ik in die 12,5 jaar met zoveel mensen zou gaan samenwerken, en nog steeds samenwerk, dat had ik ook niet gepland. Maar dat is wel gaandeweg ontstaan. En daar ben ik erg blij mee!

Vanaf het begin van mijn ondernemerschap heb ik regelmatig trainingen en bijscholingen gevolgd. Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en bezig zijn met de verdieping van mijn vak, daar ben ik altijd mee bezig geweest. Dat vind ik ook erg belangrijk als professional. Maar dat ik op mijn 49e een masterstudie zou gaan volgen, terug in de schoolbank, studiestress zou voelen en daadwerkelijk zou slagen voor het examen, dat had ik dan weer niet bedacht.

Het is maar goed dat je niet alles van tevoren weet. Aan de andere kant, ondernemen is bewegen, veranderen, vernieuwen, uitproberen, met vallen en opstaan en weer doorrrrrr. Dat is wat ik absoluut heb gedaan. En dat blijf ik dan ook zeker de volgende 12,5 jaar doen. Daar valt geen speld tussen te krijgen.

Mijn zichtbaarheid, mijn logo

Neem nu mijn logo’s en visitekaartjes die ik in de loop van de tijd heb gebruikt.

In 2008 gebruikte ik mijn logo met een afbeelding van een oog erop. In 2014 werd het een getekend oog in kleur, een kleurrijke verandering.  

Vanaf 2016 gebruik ik een foto van mij zelf op mijn visitekaartje. Het werd er eentje met kort haar. Op dit moment gebruik ik een versie met langer haar. Tja, niet alleen mijn huisstijl veranderde in de loop van de jaren, ik zelf natuurlijk ook.   

Als passievolle ondernemer

Een vriendin zei laatst: ‘Simone, jij bent pas echt tot bloei gekomen als passievolle ondernemer toen je weer op jezelf woonde (2015). Met mensen om je heen die weten dat jij jouw werk bènt, dat je daar je ziel en zaligheid in legt.’ Klopt als een bus!

Als passievolle professional

Wezenlijk is er niets veranderd in mijn werk als Imago Stylist. De kern ligt nog steeds in het zichtbaar maken van en meer zelfvertrouwen geven aan mijn klanten door middel van hun uiterlijke presentatie.

Maar de manier waarop is wèl veranderd. In het begin gaf ik veel workshops en nu ligt de focus meer op masterclasses en 1-op-1 trajecten. Voor mij betekent het dat ik mijn klanten de diepgang en de kwaliteit kan bieden die ik graag wil geven. Voor mijn trajecten betekent het dat ik mijn klanten voor een langere tijd kan coachen. En het effect van die extra investering merk ik ook echt! Ze zien groeien in hun zelfbewustzijn en hun successen meebeleven. Dat vind ik het allermooiste!

Samen werken is krachtig

In mijn beginperiode was ik een echte eenpitter. Maar al gauw zocht ik andere ondernemers om mee samen te werken; zoals verschillende coaches op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, een marketeer en grafische vormgevers. 

De namenlijst is lang. Maar zonder er eentje tekort te willen doen, wil ik er toch wel graag eentje benoemen. Dat is de fotograaf Andrea Loot. Met haar werk ik al jaren samen. Van een logische combinatie van styling en fotografie tot de bijzondere training GewoonIK waar Andrea vanaf het prille begin bij betrokken is. Maar daar later meer over. 

Hoe krachtig is het om samen met verschillende disciplines één gezamenlijk doel te halen!


Andrea Loot van Dreamlogic Design

Mijn crowdfund - avontuur 

Als regioleider van GewoonIK-Twente heb ik in januari 2016, samen met een prachtig team, de crowdfundcampagne GewoonIK met succes behaald. Wat een spannende ervaring! Ik ben zo enorm buiten mijn comfortzone gegaan met dit avontuur. Nooit bedacht dat ik zoveel zou durven om GewoonIK in de spotlight te zetten en het einddoel van de funding te bereiken.

Dit succes heeft ertoe geleid dat het traject ‘Meiden van GewoonIK’ is uitgegroeid tot een regiotraining voor meiden in de leeftijd van 12-15 jaar waarbij we bouwen aan een positief zelfbeeld, acceptatie en vertrouwen. Een prachtige samenwerking van team GewoonIK-Twente waar ik echt trots op ben!
 
2016 - Crowdfund Team GewoonIK
 
2018 - Samen aan tafel met de vaste kern van GewoonIK-Twente:
Manon Brummer van Mbleem en Andrea Loot van Dreamlogic Design

Mijn masterstudie ‘Kleding als Taal’

Ik had echt niet gedacht dat ik op mijn 49e nog ging studeren. Maar ik heb het wel gedaan! De masterstudie ‘Kleding als Taal’ heeft mij zoveel meer diepgang gebracht voor mijzelf en mijn klanten; dat had ik niet willen missen.

Deze methodiek geeft mij tools om bepaalde aspecten tijdens het coachen te beargumenteren wat ik hiervoor grotendeels op gevoel en ervaring deed.

Met als resultaat voor haar of hem: Sneller succesvoller zijn door het inzetten van kledingcommunicatie als marketinginstrument.


Tijdens één van de studiedagen met mijn proefklant Rianne

​‘Corona-proof’ studeren, zowel online als fysiek

​Het examen

Tijdens het examen werden wij een dag lang getoetst op verschillende onderdelen. Zoals het presententeren van de opdracht over de stijlcategorieën, verdediging van mijn scriptie waarin Masja als proefklant de hoofdrol speelt en de theoretische toets. Het allerspannendst vond ik mijn eigen Masterproef; de verdediging van mijn outfit/uitstraling/kledingcommunicatie op basis van ‘Kleding als Taal’ en de stijlcategorieën.
 Yes! Geslaagd! Wij allemaal!

 Vanaf nu ben ik mij gecertificeerd en erkend   Stijlcategorieën expert ‘Kleding als Taal’.

Een eBook schrijven  

Het schrijven van een eBook stond al een tijdje op mijn wensenlijstje. Wat is er nu leuker om, met mijn 12,5 jarig jubileum in zicht, deze wens te omarmen en gewoon te gaan doen?

Dat klinkt makkelijker dan het was. Want waar ga ik dan over schrijven, voor wie, met welk doel, welke foto’s passen daarbij… Kortom, in welke vorm wil ik mijn eBook gaan gieten? En vooral ook, wie heb ik daarvoor nodig? Het schrijf- en ontwikkelproces kwam op gang en het resultaat mag er zijn!

​ 

Vraag hier het E-Book aan

Hiervoor wil ik een aantal mensen in het bijzonder bedanken, namelijk:

  • Micha van de Water, voor zijn kracht om mij met succes buiten mijn comfortzone te laten stappen en het mede vormgeven van dit eBook

  • Rianne Huiskes, voor haar effectieve methodiek om mij te

    laten groeien op het gebied van online zichtbaarheid en de wereld van professionele social media

  • En last but not least, mijn man Jeroen Heuvel, voor zijn

    geduld, zijn onvoorwaardelijke support en zijn kunst om net dát geschreven dat woord te vinden dat precies past bij mijn gevoel, passie en drijfveer

Wat wil ik nog voor mijzelf de komende tijd

Twee van mijn aandachtspunten voor de komende tijd zijn:
1. Mijn online-aanbod versterken met zowel Masterclasses als 1-op-1 sessies. 

2. Intensievere en effectievere coaching door inzet van de ‘Kleding als Taal’ ‘Stijl-Succesformule’. Die bevat alle ingrediënten van een succesvolle kledingcommunicatie-marketingtool. Uiterlijk, innerlijk, gelegenheid, doel, context en wie je gaat ontmoeten; we nemen het allemaal mee in je eigen succesformule. Want dat verdien je!

De eerste stappen heb ik hierin al gezet met het vernieuwen van mijn aanbod; van verschillende masterclasses, online sessies tot het meer dan complete en persoonlijke traject ‘Jouw Stijl-Succesformule.

Nieuwsgierig geworden? Dan nodig ik je uit om verder een kijkje te nemen op deze website.

Wat wil ik voor jou

Luister wat vaker naar je onderbuikgevoel. Maar stap ook eens uit je comfortzone! Want wil je iets veranderen, dan moet je in beweging komen. Succesvol zijn is niet hetzelfde als conformeren en kleden zoals anderen verwachten; het is juist de kunst om jouw persoonlijkheid en eigenheid te combineren met dat verwachtingspatroon. Want zo appeleer je aan de ander maar blijf je toch je unieke zelf!

Uniek zijn

Beginnende en ervaren ondernemers, ik heb ze in 12,5 jaar allemaal mogen zien voor mijn spiegel. Wat hun uniek maakt is wie zij zijn en hoe ze hun passie als ondernemer uitstralen. Wat hun sterk maakt is het vermogen te durven veranderen en aan te passen. Zonder zichzelf te verliezen maar juist dichtbij zichzelf te blijven. Ik prijs me gelukkig dat ik daar mijn steentje aan heb bijgedragen. En hoop dat ik nog velen voor mijn spiegel mag ontmoeten. Want dan weet ik dat jullie nog steeds diezelfde passie hebben als ik: het beste halen uit mijn ondernemerschap en het beste uit mijzelf! Voor jullie...

Stijlvolle groet, 

    


Contact opnemen
Weegschaalstraat 36
7521 CJ Enschede
Concert in passende stijl
Als koor in harmonie, als individu jezelf
uiterlijke presentatie
Help, ik heb grote voeten
Tips & Tricks
styling tips & trucs
Help, ik heb een hoge taille
Tips & Tricks
styling tips & trucs
Zo rood als...
Rood is meer dan alleen maar een kleur!
uiterlijke presentatie
Zijn panty’s echt zo verschrikkelijk?
Winterpanty Tips & Tricks 
styling tips & trucs
Wist je dit al over wol?
Alles over de grondstof wol
grondstoffen
Shoppen tijdens Sale, slim of niet slim?
Shopping tips
styling tips & trucs
Wa's dat nou voor een symbool?
Lees jij wel eens het onderhoudsetiket?
onderhoud en behoud
Travelstof, wat is dat eigenlijk?
Alles over de eigenschappen van travelstof
grondstoffen
Kleding, uitstraling en visuele identiteit
In gesprek met marketingbureau Ferrule
uiterlijke presentatie
Stylingfoutje
Makkelijk te voorkomen
styling tips & trucs
Zomerjurk in wintertijd
Stylingtips over doordragen zomerjurkjes
styling tips & trucs
Kracht van Kledingcommunicatie
Mini-Masterclass voor NVDM
persoonlijke-verhalen
Gevaarlijke natuurlijke tinten
Nude-kleuren? Do's & dont's
uiterlijke presentatie
Jouw personeel als een stel kanaries..?
Dit schreef Carolien over mij
persoonlijke-verhalen
De nette sok onder de loep
Sokken Tips & Tricks, voor man en vrouw  
uiterlijke presentatie
Duurzaamheid in de mode
Duurzaamheid op grote èn kleine schaal
persoonlijke-verhalen
Lyocell of Tencel, wat is dat voor een stofsoort?
Alles over de eigenschappen van Lyocell en Tencell
grondstoffen
Langer plezier van jouw jeans
Onderhoudtips
onderhoud en behoud
Jouw kleurwaaier als kleurinspiratie
Wat kan je allemaal doen met een kleurwaaier? 
styling tips & trucs
Origineel kleuren combineren
Ontdek en laat je inspireren!
styling tips & trucs
Jouw mooiste kleuren zitten in je ogen
Een hele makkelijk toepasbare styling-tip
styling tips & trucs
De betekenis van gestreepte stropdas
Hoe loopt de streep op de stropdas?
kleurrijke mannen
Shoppen met Simone
Hoe werkt dat eigenlijk?
styling tips & trucs
'Festival van het leren'
Simone in actie
persoonlijke-verhalen
Het verhaal van de twee zonnebrillen
Een stijlvaste ontdekking
persoonlijke-verhalen
Mooi als jezelf de lente in...
Interview in Zilver-magazine
persoonlijke-verhalen
Shoppen in je eigen kledingkast
Hoe werkt dat eigenlijk?
styling tips & trucs
Shawl-knooptechniek 5
Bekijk de video en ga aan de slag...
styling tips & trucs
Jouw eerste indruk
Wat zie jij ... van mij?!
uiterlijke presentatie
Beetje lipgloss, groots effect!
Geen make-up ervaring maar er wel wat frisser uit willen zien...
uiterlijke presentatie