De tweede praktijkdag

Kleding als Taal - Mijn Masterstudie-deel 4

Ondanks de trainingen en opleidingen die ik in de loop van de jaren heb gedaan, had ik al een tijdje de behoefte aan een volgende verdieping in mijn vak als Imago coach.  Het gevoel dat ik bepaalde thema’s effectiever en krachtiger kon meenemen in mijn coachingsessies was sterk. Maar een concrete methodiek had ik hiervoor niet echt in handen.

Het antwoord hierop was het Masterprogramma ‘Kleding als Taal’. Na een kennismaking met de trainer Marcella Veldhuis-Andringa zei ik, samen met vriendin en collega Regine,  ‘JA’ en schreef ik mij met als startdatum november 2019. 

Februari 2020
Terugblik op mijn tweede praktijkdag Masterstudie ‘Kleding als Taal’ 

Het ochtenddeel van deze intensieve studiedag stond in het teken van de ‘Stijl Succesformule’.

Deze formule bevat alle ingrediënten die belangrijk zijn voor het spreken van de taal van kleding. Niet alleen je uiterlijk en innerlijke nemen we hierin mee als we inzoomen op jouw gelegenheid, maar ook wie je gaat ontmoeten, welk doel je dan hebt en in welke context we het kunnen plaatsen.

Wanneer alle ingrediënten jouw dezelfde gewenste boodschap uitstraalt, alleen dan is jouw outfit jouw top-outfit!

Dus gaan we aan de slag met onze eigen Stijl Succesformule, met een gekozen gelegenheid, doel en context.


Mijn proefklant Rianne

Tijdens het middagdeel gaan we het direct in de praktijk toepassen. Daarvoor heb ik Rianne gevraagd om mijn ‘proefklant’ te zijn.

Tijdens een eerdere sessie zijn we samen al aan de slag gegaan met haar contrast en kleuranalyse. Nu gaan we haar ‘Stijl Succesformule’ verder invullen.

Op de foto hierboven zie je ons aan het werk.
Op de foto hieronder zie je Rianne in verschillende outfits. Passend bij haar innerlijke en uiterlijke kenmerken. Van formeel tot informeel. Van introvert tot extrovert. Van lichte kleuren tot donkere kleuren. Met rechte en ronde belijningen. Geschikt voor verschillende doelen en gelegenheden. Met ieder een andere uitstraling/ boodschap. 

Rianne over haar ervaring

Dit is wat Rianne schrijft over haar ervaring tijdens de sessies:

"Simone is een heel warme en toegankelijke kleur-en stijlcoach. Tijdens de kleuranalyse wist Simone al heel veel over mijn persoonlijke karakter te vertellen. Daaraan merkte ik dat Simone veel ervaring heeft en weet waar ze over praat.

Door deze sessie ben ik bewuster gaan shoppen en heb ik kledingstukken gepast die ik normaal minder snel, tot niet, zou pakken. Doordat deze kledingstukken kleuren hadden die bij mijn ogen, huid, haren en lippen zou moeten passen heb ik ze toch gepast. Tot mijn verassing zag ik een sprankelendere versie van mijzelf.

Na mijn deelname aan de praktijkdag merkte ik dat ik kritischer ben geworden met het uitzoeken van kledingsetjes. Wat is de gelegenheid? Wat wil ik uitstralen? Welke kleuren gebruik ik daarvoor? Welke kledingstukken heb ik daarvoor nodig? En wat maakt mijn uitstraling stralend? Dit maakt dat ik het moeilijker vindt om kleding te vinden doordat mijn eisen en wensen nu groter zijn.

Simone heeft me laten inzien dat je meerdere combinaties kan maken als je een goede basis hebt. De basis ligt voor mij toch echt wel bij de combinatie van de juiste kleuren, stoffen, details en een beetje ‘out of the box’ items.

Ik vond het een superleuke ervaring om erachter te komen dat kleur en kleding ook wat zegt over wie je bent. Dat je je fijn kan voelen in bepaalde kleding en kleuren wist ik al maar om erachter komen welke kleuren er nog meer zijn die je laten stralen was echt verwonderlijk."

 

Dank je wel Simone.
Hartelijke groet, Rianne Huiskes van 'Ga voor groei'


Nieuwsgierig naar jouw Stijl Succesformule?

Bel >>> 06-24650849
Mail >>> info@S-Kwadraat.com

Ik neem dan, uiteraard geheel vrijblijvend, contact met je op en dan bespreken wij je wensen en mogelijkheden. 

Ik help je graag om met andere ogen naar jezelf te kijken, want er valt nog zoveel te leren over kledingcommunicatie! 

Ga ik je ontmoeten voor mijn spiegel?

Contact opnemen
Weegschaalstraat 36
7521 CJ Enschede
Help, ik heb een kleine boezem!
Tips & Tricks
styling tips & trucs
Wist je dit al over wol?
Alles over de grondstof wol
grondstoffen
Wa's dat nou voor een symbool?
Lees jij wel eens het onderhoudsetiket?
onderhoud en behoud
Modetrends najaar-winter 22-23
Wat blijft - Wat komt
modetrends
Help, ik heb platte billen
Tips & Tricks
styling tips & trucs
Een zomerse blos, kleur en shopping
Kleuren die je het hele jaar mooi staan
styling tips & trucs
Help, ik heb smalle schouders
Tips & Tricks
styling tips & trucs
Shoppen tijdens Sale, slim of niet slim?
Shopping tips
styling tips & trucs
Last van schurende dijbenen?
Tips & Tricks
styling tips & trucs
Travelstof, wat is dat eigenlijk?
Alles over de eigenschappen van travelstof
grondstoffen
Kleding, uitstraling en visuele identiteit
In gesprek met marketingbureau Ferrule
uiterlijke presentatie
Help. ik heb volle dijbenen!
Tips & Tricks, Do's & Dont's
styling tips & trucs
Stylingfoutje
Makkelijk te voorkomen
styling tips & trucs
Modetrends voorjaar-zomer 2022
Wat blijft - Wat komt
modetrends
Help, ik heb een korte nek
Tips & Tricks
styling tips & trucs
Kracht van Kledingcommunicatie
Mini-Masterclass voor NVDM
persoonlijke-verhalen
Gevaarlijke natuurlijke tinten
Nude-kleuren? Do's & dont's
uiterlijke presentatie
De nette sok onder de loep
Sokken Tips & Tricks, voor man en vrouw  
uiterlijke presentatie
Jouw personeel als een stel kanaries..?
Dit schreef Carolien over mij
persoonlijke-verhalen
Zijn panty’s echt zo verschrikkelijk?
Winterpanty Tips & Tricks 
styling tips & trucs
Wol, wol en nog meer wol...
Weetjes over de grondstof wol
grondstoffen
Duurzaamheid in de mode
Duurzaamheid op grote èn kleine schaal
persoonlijke-verhalen
Lancering ZP-Twente Magazine
En ik sta er ook in!
persoonlijke-verhalen
Lyocell of Tencel, wat is dat voor een stofsoort?
Alles over de eigenschappen van Lyocell en Tencell
grondstoffen
Wist je dit al over viscose?
Alles over de eigenschappen van Viscose
grondstoffen
Langer plezier van je nieuwe tas
Onderhoudstips
onderhoud en behoud
Langer plezier van jouw jeans
Onderhoudtips
onderhoud en behoud
Zomerjurk in wintertijd
Stylingtips over doordragen zomerjurkjes
styling tips & trucs
Wie is die Simone eigenlijk?
Over mij...
persoonlijke-verhalen
Jouw kleurwaaier als kleurinspiratie
Wat kan je allemaal doen met een kleurwaaier? 
styling tips & trucs
Wist je dit al over katoen?
Alles over de eigenschappen van katoen
grondstoffen
Origineel kleuren combineren
Ontdek en laat je inspireren!
styling tips & trucs
Mijn jubileum!
12,5 jaar Imago Stylist en ondernemer 
persoonlijke-verhalen
Ben ik in beeld? Ben ik beter in beeld?
Over jouw online zichtbaarheid
uiterlijke presentatie
Jouw mooiste kleuren zitten in je ogen
Een hele makkelijk toepasbare styling-tip
styling tips & trucs
Online-zichtbaarheid
Over jouw online afspraak zo meteen...
uiterlijke presentatie
De betekenis van gestreepte stropdas
Hoe loopt de streep op de stropdas?
kleurrijke mannen
Shoppen met Simone
Hoe werkt dat eigenlijk?
styling tips & trucs
'Festival van het leren'
Simone in actie
persoonlijke-verhalen
Het verhaal van de twee zonnebrillen
Een stijlvaste ontdekking
persoonlijke-verhalen
Kijk, zo kan het ook!
Inspiratie shoppingsessie
persoonlijke-verhalen
Mooi als jezelf de lente in...
Interview in Zilver-magazine
persoonlijke-verhalen
Shoppen in je eigen kledingkast
Hoe werkt dat eigenlijk?
styling tips & trucs
Fotoshoot
Kijkje achter de schermen
persoonlijke-verhalen
Shawl-knooptechniek 5
Bekijk de video en ga aan de slag...
styling tips & trucs
Jouw eerste indruk
Wat zie jij ... van mij?!
uiterlijke presentatie
Beetje lipgloss, groots effect!
Geen make-up ervaring maar er wel wat frisser uit willen zien...
uiterlijke presentatie