Zichtbaar solliciteren kun je leren...

... ontdek de kracht van jouw uitstraling en zichtbaarheid

Over jouw uitstraling en zichtbaarheid

Ontdek de kracht van jouw uitstraling en zichtbaarheid met dit meer dan complete en vooral ook persoonlijke traject.

Na een intensieve periode van 4 maanden weet je precies hoe jij jouw zichtbaarheid kunt inzetten als jouw persoonlijke marketing-tool. Tijdens jouw eerstvolgende sollicitatiegesprek. En daaruit voortvloeiend jouw nieuwe baan. Zodat je met jouw persoonlijke kledingcommunicatie jouw doel(en) sneller, makkelijker en succesvoller bereikt. 

Over jouw outfit

Achter een outfit schuilt veel meer dan alleen maar een buitenkant. Jouw outfit, of liever gezegd jouw hele uitstraling, is een optelsom van non-verbale signalen die jij afgeeft en waarmee anderen zich heel snel een eerste indruk van jou vormen. Je communiceert met je houding, je gebaren en zeker ook met je kleding! 

 

Als je voor jouw kledingkast staat, welke vragen stel jij jezelf dan?

 • Kies ik voor een colbert of toch een vest? 
 • Is deze jurk formeel genoeg? 
 • Kies ik voor donkerblauw of toch zwart?
 • Is deze kleurrijke blouse niet te casual?
 • Welke schoenen en tas zal ik kiezen?

Of denk je ook aan wie je gaat ontmoeten bij jouw sollicitatie, waar dat gesprek plaatsvindt, hoe jij je beter kunt profileren en hoe jij meer zichtbaar kunt zijn ten opzicht van jouw collega-sollicitanten? 

Herken je die vragen?

... of het gevoel van onzekerheid over je kleding en niet meer weten wat er nu ècht bij jou past?  En hoe jij nu echt kunt opvallen tussen al die andere sollicitanten?

In de praktijk merk ik vaak dat mensen zich maar focussen op één van die vragen. Terwijl je jezelf veel meer vragen kunt stellen als het gaat om het kiezen van jouw outfit. Vragen die allemaal over hetzelfde gaan: Wat wil jij communiceren met jouw kleding? Wat laat jij van jezelf zien als sollicitant?

Jouw 'Kleding als Taal'

Jouw uitstraling is een hele persoonlijke. Dat blijft voor mij altijd een uitgangspunt. Aan de andere kant is het zo dat je niet-niet kunt communiceren met je uitstraling. Inderdaad niet-niet. Je vertelt namelijk altijd een boodschap. Dat kun je niet uitschakelen. Met jouw kleding en uitstraling spreek je een non-verbale taal; ‘Kleding als Taal’.

 


Is mijn boodschap op elke foto hetzelfde? Of zijn er toch verschillen?

En welke uitstraling heb jij nodig bij je eerstvolgende sollicitatie?

Wat levert je het traject 'Zichtbaar ondernemen kun je leren' op?

Als kledingcommunicatie-expert werk ik met de Stijl-Succesformule. Daarin zitten alle ingrediënten die belangrijk zijn voor het spreken van de taal van kleding. Niet alleen je uiterlijk en innerlijke nemen we hierin mee als we inzoomen op jouw gelegenheid, maar ook wie je gaat ontmoeten en welk doel je dan hebt.

Ontdek de kracht van jouw uitstraling en zichtbaarheid. Want jouw Stijl-Succesformule levert alleen maar pure winst op: 

Voor jezelf:

 • je voelt je meer zelfverzekerd
 • je voelt je goed en energiek en je zit lekkerder in je vel
 • je komt daadwerkelijk tot je recht, want je creëert een balans tussen jouw binnen- en buitenkant


Voor de ander:

 • je kunt makkelijker je kwaliteiten en standpunten tot uiting brengen 
 • je kunt laten zien wat je te bieden hebt, jouw talenten en persoonlijkheid, door een goede en heldere communicatie, want je spreekt de non-verbale taal van kleding 

... en zet je deze kledingcommunicatie-formule in als jouw persoonlijke marketing-tool, dan
bereik je jouw doel(en) sneller en makkelijker en krijg je die droombaan!

Aan de slag met de kracht van jouw uitstraling en zichtbaarheid.

Wat gaan we doen tijdens de 1-op-1 sessies?

Met 5 sessies in 4 maanden ontdek jij de kracht van  jouw uitstraling en zichtbaarheid want je weet precies hoe jij jouw eigen 'Stijl-Succesformule' kunt inzetten voor jouw eerstvolgende sollicitatie

Sessie 1: Kledingadvies & stijlrecept

We starten het programma met een kledingadvies en het maken van jouw Stijlrecept. Tijdens deze stylingsessie gaan we samen aan de slag, op zoek naar je beste kledingmodellen, dessins, stofsoorten, halslijnen en accessoires.  

Daarbij vergeten wij uiteraard niet  jouw persoonlijke smaak en levensstijl, want die zijn ook belangrijk. Daarom gaan we ook aan de slag met jouw persoonlijke stijlrecept. 

Stijlrecept 
Als voorbereiding krijg je van mij huiswerk; het invullen van een vragenlijst en het maken van een collage. Dit gebruiken we als leidraad voor samenstellen van jouw persoonlijke stijlrecept. De ingrediënten voor jouw stijlrecept zijn drie kernwoorden die jouw persoonlijke stijl en levensstijl typeren. 

Het stijlrecept is een praktisch handvat om jouw garderobe te kunnen beoordelen en jouw kledingbehoefte vast te stellen. 


Sessie 2: Contrast- en Kleuradvies

Als je een formeler uitstraling nodig hebt voor jouw sollicitatie en daaruit voorvloeiend jouw nieuwe baan, dan kun je daarvoor donkere kleuren gebruiken in je outfit. Wil je je meer informeler kleden, dan kun je daarvoor lichte kleuren inzetten.

Maar hoe licht of donker moeten dan die kleuren zijn?
En zijn er nog meer contrastmogelijkheden tussen formeel en informeel?

Tijdens het contrastadvies ontdek je het effect van een licht-donker contrast in jouw uitstraling. 

Welke boodschap vertel jij als je donkere kleuren draagt en welke met juist lichte kleuren? En hoe zit zat dan met een combinatie van licht en donker?  En welk contrast is jouw mooiste contrast?

 

We vervolgen deze sessie met het kleuradvies. Welke kleuren en kleurcombinaties passen bij jou, maken jou zichtbaar?

Daarnaast onderzoeken we welke kleuren je kunt inzetten voor jouw kledingcommunicatie tijdens jouw eerstvolgende sollicitatie.

Sessie 3: Jouw Stijl-Succesformule

In de ‘Stijl-Succesformule’ zitten alle ingrediënten die belangrijk zijn voor het spreken van de taal van kleding namelijk uiterlijk, innerlijk, gelegenheid en doel.

De ingrediënten

Tijdens de eerste twee sessie brachten we met name jouw uiterlijke kenmerken in kaart. Nu gaan we jouw Stijl-Succesformule verder invullen met de overige ingrediënten.

Ik hoor mensen regelmatig zeggen: 'Ze moeten me maar nemen zoals ik ben!' Maar hoe kun je dan laten zien wie jij bent? 

Het ingrediënt innerlijk is van wezenlijk belang in jouw gehele uitstraling om te vertellen wie jij bent. Daarnaast speelt de context, namelijk de gelegenheid en jouw doel een evenzo belangrijke rol; wie ontmoet je, waar ga je naar toe en waarom. 

Alle ingrediënten worden verwerkt in jouw Stijl-Succesformule. Daarvoor zetten we de methodiek 'Kleding als Taal' en De Stijlcategorieën in. Dit is een overzichtelijk en compact systeem om de boodschap die je wilt uitstralen vorm te geven. 

Ontdek de kracht van jouw uitstraling

Je ontdekt de kracht van jouw uitstraling door in te zoomen op alle
ingrediënten en te vertalen in jouw Stijl-Succesformule. Je leert jouw eigen persoonlijke kledingtaal te spreken en in te zetten op de momenten en gelegenheden die voor jou belangrijk zijn, dus ook voor jouw eerstvolgende sollicitatie en nieuwe baan.  

Met als resultaat:

Daadwerkelijk tot je recht komen. Je zelfbewustzijn vergroten. Je goed voelen. Je doelen makkelijker bereiken. Je persoonlijkheid, kwaliteiten en standpunten tot uiting brengen. 
Met als resultaat:
Dat je laat zien wie je bent, wat je kunt en waar jij voor staat.
En misschien nog wel belangrijker, dat je je kunt onderscheiden ten opzichte van al je collega-sollicitanten en dat jij zichtbaar bent en de keuze op jouw valt!'

Sessie 4: Garderobecheck 

Tijdens deze speciale kledingkastsessie – ook wel garderobecheck genoemd – gaan we kritisch jouw kledingkast door.
Wat kan nog wel en waar neem je afscheid van?
Maar we gaan vooral ook nieuwe combinaties maken, we shoppen als het ware in je eigen kledingkast. 

Ik leer je bewust kijken naar je bestaande garderobe en inventariseer samen met jou welke kledingstukken passen bij jouw Stijl-Succesformule. 

Daarnaast maken we ook een wensenlijstje met daarop kledingstukken die jouw garderobe aanvullen en beter combineerbaar maken. 

Sessie 5: Shopping 

Tijdens de garderobesessie hebben we een wensenlijstje gemaakt met kledingstukken en accessoires die jouw garderobe compleet maken. 

Samen maken we een winkelplan en gaan we, met opnieuw de Stijl-Succesformule als leidraad, shoppen tijdens deze vijfde sessie.

Jouw bonus:

Gedurende het hele traject krijg je van mij ondersteuning via WhatsApp.

Daarnaast plannen we naar behoefte support-sessies in via het online-platform Zoom. Bijvoorbeeld om mij te laten zien welke outfit je gekozen hebt voor een speciale gelegenheid. Of je nieuwste aankopen. 
Het sturen van foto's via email of  WhatsApp behoort ook tot de mogelijkheden.

Praktische informatie: 

Tijdsduur per sessie:  

 • Sessie 1 - Kledingadvies & Stijlrecept:    3 uur  
 • Sessie 2 - Contrast- en kleuradvies:         3 uur 
 • Sessie 3 -  De Stijlcategorieën:                    2 uur 
 • Sessie 4 -  Garderobecheck:                         3 uur 
 • Sessie 5 - Shopping:                                         3 uur 


Bonus: Online support naar behoefte gedurende het gehele traject

Investering traject 'Zichtbaar solliciteren kun je leren!': €2297,- * 
of in vier maandelijkse termijnen van €597,-* 
Inclusief persoonlijk Stijlboek en kleurwaaier twv €40,-

* De investeringsprijs is inclusief btw. 
Is het uitschrijven van een factuur gewenst? 
Dan geldt de investeringsprijs als exclusief btw.

Tip 1:
Heb je interesse in 'Zichtbaar ondernemen kun je leren!' maar heb je al eens een kleur- of stylingadvies gehad? Geen probleem! Dan nemen we jouw ervaringen en wensen mee in jouw aangepaste traject.  

Tip 2:
Heb je behoefte aan een deeladvies?
Kijk dan bij 'Jouw 1-op-1 SESSIEvoor de mogelijkheden op het gebied van:

>>> De stijl die bij jou past
>>> Zakelijke styling
>>> Jouw mooiste kleuren
>>> Shoppen in je eigen kledingkast
>>> Personal shopping

Tip 3:
Heb jij nog geen succesvolle profielfoto?
Dan is het maken van een goede profielfoto een perfecte aanvulling op dit traject. Kijk op >>> Een goede profielfoto is goud waard

Testimonial:

Anita over haar 'zichtbaar solliciteren' traject.
Ik zat in een periode van 'in between jobs', druk aan het solliciteren dus. Helaas zonder resultaat. Simone kwam op mijn pad en ik ben heel bewust dit traject ingegaan. 

Wie ben ik, wat wil ik, wat zijn mijn kwaliteiten en hoe ziet mijn droombaan eruit? Vragen van Simone die mij aan het denken hebben gezet. 

Samen hebben we gekeken hoe wij mijn talenten en kwaliteiten aan mijn buitenkant kunnen laten zien. Immers die eerste indruk duurt maar een paar seconden en dan is vaak te keuze al gemaakt. En die kans heb je maar één keer!

Door naar je te luisteren, te kijken en in te voelen naar wie jij bent als mens heeft Simone sollicitatie-outfits samengesteld die echt laten zien wie ik ben. Met als resultaat dat ik inmiddels  ik al weer enkele maanden bij mijn nieuwe werkgever werk! ​


Ontdek de kracht 
van jouw uitstraling  en zichtbaarheid met de 
Stijl-Succesformule!  


Bel >>> 06-24650849
Mail >>> info@S-Kwadraat.com 

Dan bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden om jouw 'Zichtbaar solliciteren kun je leren!' sessies in te vullen. Want er valt nog zoveel te leren over kledingcommunicatie!

Ik help je graag om met andere ogen naar jezelf te kijken!
Ga ik je ontmoeten voor mijn spiegel?

Concert in passende stijl
Als koor in harmonie, als individu jezelf
uiterlijke presentatie
Help, ik heb grote voeten
Tips & Tricks
styling tips & trucs
Help, ik heb een hoge taille
Tips & Tricks
styling tips & trucs
Zo rood als...
Rood is meer dan alleen maar een kleur!
uiterlijke presentatie
Zijn panty’s echt zo verschrikkelijk?
Winterpanty Tips & Tricks 
styling tips & trucs
Wist je dit al over wol?
Alles over de grondstof wol
grondstoffen
Shoppen tijdens Sale, slim of niet slim?
Shopping tips
styling tips & trucs
Wa's dat nou voor een symbool?
Lees jij wel eens het onderhoudsetiket?
onderhoud en behoud
Travelstof, wat is dat eigenlijk?
Alles over de eigenschappen van travelstof
grondstoffen
Kleding, uitstraling en visuele identiteit
In gesprek met marketingbureau Ferrule
uiterlijke presentatie
Stylingfoutje
Makkelijk te voorkomen
styling tips & trucs
Zomerjurk in wintertijd
Stylingtips over doordragen zomerjurkjes
styling tips & trucs
Kracht van Kledingcommunicatie
Mini-Masterclass voor NVDM
persoonlijke-verhalen
Gevaarlijke natuurlijke tinten
Nude-kleuren? Do's & dont's
uiterlijke presentatie
Jouw personeel als een stel kanaries..?
Dit schreef Carolien over mij
persoonlijke-verhalen
De nette sok onder de loep
Sokken Tips & Tricks, voor man en vrouw  
uiterlijke presentatie
Duurzaamheid in de mode
Duurzaamheid op grote èn kleine schaal
persoonlijke-verhalen
Lyocell of Tencel, wat is dat voor een stofsoort?
Alles over de eigenschappen van Lyocell en Tencell
grondstoffen
Langer plezier van jouw jeans
Onderhoudtips
onderhoud en behoud
Jouw kleurwaaier als kleurinspiratie
Wat kan je allemaal doen met een kleurwaaier? 
styling tips & trucs
Origineel kleuren combineren
Ontdek en laat je inspireren!
styling tips & trucs
Jouw mooiste kleuren zitten in je ogen
Een hele makkelijk toepasbare styling-tip
styling tips & trucs
De betekenis van gestreepte stropdas
Hoe loopt de streep op de stropdas?
kleurrijke mannen
Shoppen met Simone
Hoe werkt dat eigenlijk?
styling tips & trucs
'Festival van het leren'
Simone in actie
persoonlijke-verhalen
Het verhaal van de twee zonnebrillen
Een stijlvaste ontdekking
persoonlijke-verhalen
Mooi als jezelf de lente in...
Interview in Zilver-magazine
persoonlijke-verhalen
Shoppen in je eigen kledingkast
Hoe werkt dat eigenlijk?
styling tips & trucs
Shawl-knooptechniek 5
Bekijk de video en ga aan de slag...
styling tips & trucs
Jouw eerste indruk
Wat zie jij ... van mij?!
uiterlijke presentatie
Beetje lipgloss, groots effect!
Geen make-up ervaring maar er wel wat frisser uit willen zien...
uiterlijke presentatie